top of page
  • Foto van schrijverChloë Janssens

Here we go!

We beginnen eraan, het meest onvergetelijke avontuur van ons leven.

Na een lange vlucht van 21 uur en 2 vertragingen van in totaal 4 uur, kwamen we eindelijk aan op onze bestemming. Bij onze aankomst was het weer nogal wisselvallig met veel wind, het resulteerde uiteindelijk in regen. Maar de warme ontvangst van onze lieve gastouders en hun 4 hondjes heeft alles goed gemaakt.

De eerste dagen zijn uiteraard wat onwennig, ik heb nog steeds veel te maken met heimwee maar wordt enorm goed opgevangen door medestudenten.


Vrijdag 28 Februari 2020:

We hebben samen een bezoek gebracht aan het strand van PE. Het was een donkere dag, maar uiteindelijk hebben we toch even kunnen genieten van het zonnetje. We hebben een mooie wandeling gemaakt en in een plaatselijke strandbar iets lekker gegeten. Hierna kwam onze gastvader ons opnieuw halen om naar huis te gaan en boodschappen te doen. Om de dag af te sluiten hebben we samen met het gezin pizza gegeten. Om de dag af te sluiten brachten we gezellig de avond door met 4 meisjes uit een ander gastgezin.



Zaterdag 29 Februari 2020:

Op de planning stond een bezoek aan Kragga Kamma game park. Dit is een park waarbij je allerlei wilde dieren kan spotten tijdens een begeleide toer samen met een gids. We zagen er onder andere de witte neushoorn, zebra's, cheeta's, ... Een héél mooi park waar je volop kan genieten van de natuur.

In de namiddag hebben we een bezoek gebracht aan de Donkin Reserve, de plek bij uitstek van PE. Hier kan je quotes van Nelson Mandela bezichtigen, maar ook tal van kunstwerken die er werden gemaakt. Van daaruit hebben we een wandeling gemaakt naar King's Beach en Summerstrand, de kilometerteller eindigde op 20 KM voor vandaag. De dag werd afgesloten met een gezellig etentje en het kijken van een serie.



Zondag 1 Maart 2020:

Deze ochtend gingen we vroeg op pad om een bezoek te brengen aan Daniell's Cheetah project. We konden er tal van Cheetah's en andere wilde dieren waarnemen en ook dit was een begeleide toer van ongeveer 1 uurtje, het was er 32 graden zonder een windje dus het was enorm warm. We besloten om aan het zwembad te liggen en nog te genieten van onze namiddag. Hierna gingen we samen met de andere meisjes gaan eten in een restaurantje en gingen we terug naar huis om ons voor te bereiden op onze eerste stagedag van morgen!



107 weergaven0 opmerkingen
bottom of page